2013. február 19., kedd

HARMONIKUS OTTHONTEREMTÉS FENG SHUIVAL

Teremts harmóniát otthonodban a feng shui sokszínű, egyénre szabott megoldásaival.

Nagyon sokan abban a tévhitben élnek, a feng shui egyszerű lakberendezés, s egy-egy e témával foglalkozó cikk, vagy könyv elolvasása után nyomban hozzálátnak kisebb-nagyobb bútordarabjaik áttologatásához, virágaik áthelyezgetéséhez, függönyeik kicseréléséhez, s az egyébként hangulatos kis lakásaikat apránként teleaggatják mindenféle színes, szerencsehozó kütyükkel.
Ezzel azonban sokkal nagyobb káoszt generálnak életükben, mint amennyire egyébként súlyos lett volna a helyzet, amiért’is serényen ezt a keleti bölcseletet kezdték tanulmányozni.

A feng shui napjainkig végtelen sok generáción keresztül fejlődött olyanná, amilyen ma. 
Kínai tudósok és filozófusok már jóval időszámításunk előtt tanulmányozták az építkezés, a lakás, az élet, s az egészség összefüggéseit, s legnagyobb Mesterei is egész életükön keresztül kutatják és elemzik a feng shui egyik legfontosabb elemének, 
a „csí”(életerő,energia)működésének mechanizmusát.
A csí a létezés lélegzete-ideértve saját lélegzetünket is. Az egyetemes életenergia mindenütt jelen van, s minden élő szervezetet betölt. Ez a létezés szelleme, a dolgok lelke.
Minden kultúrában megvan a saját neve:a görögöknél pneuma,a japánoknál ki,a hinduknál prána,héberül ruah.
A csí éltető ereje tartja össze a létezés minden elemét.Ez testünk életereje,a lélek hordozója,az univerzumból érkező táplálék,
az élet hordozója, s táplálja mindazt, ami földi.
Jelen van az évszakok körforgásában, szabályozza az atomok és fotonok mozgását, oka szenvedélyességünknek és érzelmi fellángolásainknak, ez az értelmünk, s az állatok ösztöne is. 
Kellemes környezetben tehát a csí áramlása se nem túl lassú, se nem túl gyors, tökéletes harmóniában járja át a környezetet, s az élő szervezeteket. Táplálja lélegzetünket, s testünk minden porcikáját. Ha azonban a csí nem tud zavartalanul áramlani, mozgása kiegyensúlyozatlanná válik. Ettől pedig megbillen a belső egyensúly, s gondok sokasága keletkezik.

A feng shui valóban számos módot kínál az egyensúly helyreállítására és az összhang fenntartására. Ilyenkor kell megváltoztatni közvetlen környezetünk elemeit. Jelentős értéke van a szimbólumoknak, azonban itt nincsenek szabályok. 
Meg kell találnunk saját, belső érettségünkből fakadó jelképeink rendszerét, s ezt kell ötvöznünk az ősi tudással.
A feng shui javaslatainak zömét tekintsük kiindulópontnak, s ennek alapján jártasságunk és elszántságunk mértékében kell továbblépnünk saját ötleteinkkel.

Válassz Feng Shui posztereinkből!


Válaszd a legjobbat!





http://www.poszter-plakat.hu/fooldal/feng-shui-poszter-plakat


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
;